Kongekrabbe

 

Rå deler av kongekrabbe (paralithodes camtschaticus)

Sammensetning

Hver del av kongekrabben er 3 ben, 1 klo og tilhørende skulder.

Størrelser pr del:

  • L: 500-700 gr
  • 2L: 700-900 gr
  • 3L: 900-1100 gr
  • 4L: 1100-1300 gr
  • 5L: 1300-1500 gr
  • 6L: 1500-1700 gr

 

Prosessering

Etter at kongekrabben er slaktet, holdes delene i rensende UV-rengjort sjøvann i 45-60 minutter for å fjerne alt blod. Pakking med 3-5% overvekt i 5 eller 10 kg indre esker. Eskene har åpninger i siden og i bunnen for luftsirkulasjon. Frosset i en blast-fryser på -25 til -35 C. Etter frysing blir produktet glasert med 8-15% isglasering. Nettovekt uten isglasering er påført hver eske.

eske kongekreabbe

Pakking

Esker av 5 eller 10 kilo, med en indre eske, bunn og lokk. 

Oppbevaring

Produktet bør holdes frossent til enhver tid på -18 c.

Hylletid

Utløpsdatoen er 24 måneder etter produksjonsdato.

Bruk

Produktet er ment for å bli varmebehandlet.

Pdf katalog

 Varanger - King Crab (.pdf)

Mer i denne kategorien Torskehale »